Spørg eksperterne

Hvordan skal jeg overvintre min engletrompet?

Sidste sensommer fik jeg en stikling af en fin, cremegul engletrompet. Jeg var ikke opmærksom på, at den skulle vinterdvale ved lave plusgrader, så jeg satte den blot i vindueskarmen i min stue. Den tabte derved både blomster og blade, men stammen var pænt grøn og den havde anlæg til skud, så jeg vandede den og håbede på det bedste. Nu skyder den med store grønne blade. Den har dannet det berømte ‘y’, så jeg håber, at den vil bære blomst senere i år.

Mit spørgsmål er dette: kan den fremadrettet tåle at blive taget ind for vinteren og sat i en almindelig, opvarmet stue? Jeg har nemlig ikke mulighed for at give den 5–10 grader, da jeg udover mit hus kun har uopvarmet redskabsskur og drivhus.

Desuden vil jeg gerne vide, hvornår jeg kan sætte den ud? Den står stadig inde. Og kan jeg sætte den på friland eller skal den i drivhus?

Med venlig hilsen
Janni Egeby-Lindgaard, maj 2016

Svar

Den mest optimale temperatur til opbevaring af engletromper (Brugmansia) er 5–10 grader og lyst, men det er ikke ensbetydende med at der ikke er andre muligheder. Mine står i et drivhus, hvor temperaturen kan komme ned på ca. 3 grader om vinteren og som du selv har erfaret, så kan en stue også bruges. Man skal være opmærksom på, at de højere temperaturer i stuen kræver mere lys. Det er derfor fint, at du har anbragt den i vinduet.

Du kan godt flytte den ud nu, men du skal sætte den et sted, hvor der er lyst og ikke direkte sol. Efter ca. 14 dage kan du anbringe den på et mere solrigt sted. Hvis du sætter den direkte ud på en plads, hvor den får direkte sol, så risikerer du, at den bliver solskoldet. Det betyder at bladene bliver hvidlige og planten sættes i stå. I værste fald kan bladene svides så meget, at de bliver brune og falder af.

Med venlig hilsen
Villy Mougaard
Planteskoleejer, Blomstergården

Kommentarer

Der er 3 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Primabolig

Topkapning og beskæring af store træer

Spiroggro

Frø og stiklinger af træer og buske

Blomstergården

Træer fra egne podekviste

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Formering > Hvordan skal jeg overvintre min engletrompet?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider