Spørg eksperterne

Skal min vin plantes i eller udenfor drivhuset?

Vi har lige fået sat drivhus op, og nu er der flere, der har sagt til os, at vores vin – som jeg havde tænkt at placere inde i drivhuset – skal plantes uden for med roden, mens selve planten skal vokse i drivhuset. Hvad mener I om det? De sagde, at det var noget med frosten, den lige skulle have!

Så vil jeg også gerne spørge om, hvad forklaringen er på, at alle vindruerne tørrede og faldt af i august. Den var virkelig flot med små klaser, men pludselig gik den helt amok. Kan det være vejret, eller er det mig, der har gjort noget galt. Den står rimelig solidt i et hjørne.

Med venlig hilsen
Eva Andersen, september 2004

Svar

Det kan være en rigtig god ide at plante vinstokken uden for huset, idet den så selv kan sørge for at skaffe sig vand og næring i det tempo, den har behov for. Har man et drivhus uden en dyb sokkel, er det godt nok at plante den indenfor, så skal den nok efterhånden få rødderne ud i haven. Har man en dyb sokkel, kan det være nødvendigt at lave et hul enten i sokkel eller glasset (nemmest) og så føre vinen ind i huset, og lade roden stå udenfor.

Med hensyn til de indskrumpede druer så gætter jeg på, at den blev ramt af meldug. Det betyder at druernes udvikling stopper og de sprækker. Men der kan også være andre årsager, men der skal jeg se et billede for at kune sige mere.

Med venlig hilsen
Jens Michael Gundersen
Vinbonde og forfatter, Hideaway

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Gartneri Toftegaard

Gamle danske sorter

Søkjærgård Samsø

Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug

Spiroggro

Udlejning af mosteri

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Vin > Skal min vin plantes i eller udenfor drivhuset?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider