Skal friske kidneybønner, som bliver høstet i haven nu, behandles på samme måde som de tørrede, man køber? Altså med udblødning ca. 12 timer og kogning ca. 1 time? Eller kan jeg nøjes med en kortere udblødnings/kogetid?
Med venlig hilsen
Nina Kjældgaard, november 2008
Jeg har ikke selv prøvet at dyrke kidneybønner, men der må gælde det samme som ved borlottobønner.
Hvis bønnerne er helt tørre i bælgene (som frø) skal de udblødes og koges som dem, man køber. Men friske bønner skal ikke udblødes, inden de kan koges og spises. Hvor lang tid de skal koge, afhænger af, hvor modne de er nået at blive. Borlottobønner høstet friske skal koges ca. 15–30 minutter, alt efter modenhed, og hvor kogte, man ønsker dem. Kogetiden er måske lidt anderledes end for borlottobønner, så prøv dig frem.
På billedet her er umodne store borlotto bønnefrø, som kun behøver en kort kogetid, ca. 15–20 min. Foto: Karna Maj
På billedet her er modne store borlotto bønnefrø, som er høstet friske, og derfor ikke skal udblødes, men koges ca. en halv time. Foto: Karna Maj
Se mere om umodne bønnefrø i artiklen Spis de store umodne bønnefrø
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Alt til den økologiske have
Anderledes øko grøntsager
Flerårige spiselige planter til haven
Land Højbede og Plantekasser
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Økologisk besøgshave
Lægebaldrian,duftende,selvsående
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Hvor længe skal friske kidneybønner koge?
Kommentarer
Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…