Spørg eksperterne

Kan lyng spises?

På DR så jeg et madprogram, hvor pottelyng kom ovenpå en kylling. Jeg vil gerne spørge, om det er alle slags lyng, der kan spises?

Med venlig hilsen
Mette Pedersen, september 2007

Svar

Når der er tale om lyng til helse og mad, så er der kun tale om Erica. Der findes nemlig også en plante der hedder rosmarinlyng, Andromeda, som er giftig. Så kig efter det botaniske navn Erica, hvis du skulle komme i tvivl. Alle arter af blomstrende Erica kan bruges som krydderi på bøf eller i te ved hoste.

De tørre lyngblomster er svære at tygge, – så derfor er det måske en god idé at forsøge sig i det små, eller si lyngen fra, hvis du bruger den i marinade.

Held og lykke med eksperimentet.

Med venlig hilsen
Anemette Olesen
Forfatter og foredragsholder, Skarresøhus

Kommentarer

Der er 5 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Staudemarken

Krydderurterne plantes også i staudebed.

Tiny Gardens

Mikrogrønt: smag, farve og vitaminer.

Urteskolen.com

At dyrke spirer, er ved at blive et hit.

Gartneri Toftegaard

Over 200 forskellige sorter krydderurter

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Økologiens Have

Økologisk besøgshave

Urtopia Frilandsurter

Fakta om krydderurter.

Frøsnapperen

Mange slags frø til lækre krydderurter

Urtegartneriet

Biodynamiske krydderurter med mere

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Krydderurter > Kan lyng spises?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider