Spørg eksperterne

Hvad skyldes mit udslæt ved kontakt med blomsterløg?

En svag berøring af blomsterløg – og derefter berøring af et andet hudområde – f. eks. i ansigtet, giver mig straks udslæt, som ligner nældefeber. Det klør og svier. Når jeg vasker området med sæbe, forsvinder udslættet i løbet af et par timer. Jeg har nu prøvet det så tit, men glemmer det altid.

Hvad er løgene behandlet med, siden det får mig til at reagere på denne måde.?

Med venlig hilsen
ingeborg hansen, september 2009

Svar

Der findes adskillige svampemidler, som er godkendt til brug på blomsterløg, så det kan være dette, du reagerer på. Det er påbudt at bruge handsker for de ansatte ved brug af svampemidler, så det er måske en god ide at bruge handsker, hvis man har mistanke om, at de er behandlet med svampemiddel.

Du kan selvfølgelig vælge i stedet for at købe økologiske blomsterløg, som dog ikke fås i helt så mange sorter som konventionelle løg. Du kan købe økologiske blomsterløg hos Solsikken.

Hvis du stadig slår ud ved kontakt med økologiske løg, må det være et stof i selve løgene, du er allergisk overfor. I givet fald burde du også reagere overfor blomsterløg, som du graver op ude i din egen have.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Staudemarken

Stauder i potter.

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvad skyldes mit udslæt ved kontakt med blomsterløg?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider