Spørg eksperterne

Hvordan opbevarer jeg mine blomsterløg vinteren over?

Jeg har lige et spørgsmål om, hvordan jeg opbevarer alle mine forskellige løg vinteren over uden at jeg skal ligge dem i jorden? Jeg vil helst vente til foråret med at sætte dem.

Med venlig hilsen
Dorthe Morratz, oktober 2002

Svar

De fleste forårsblomstrende løg og knolde tåler ikke, at man opbevarer dem vinteren over. De skal som regel sættes senest 5–6 uger efter man har købt dem og helst tidligere. Indtil de skal sættes bør de opbevares tørt og ved en temperatur omkring 7 grader. Ofte har de stået i et for varm lokale i planteskole eller supermarked og er i forvejen bløde. Bliver der for fugtigt, for koldt eller varmt, vil de blive angrebet af svampesygdomme. Skal man endelig opbevare dem over en længere periode, er det en god ide, at lægge dem i tørt savsmuld, som giver en god beskyttelse. Noget andet er sommerblomstrende løg og knolde fra planter som ikke kan klare vinteren på friland, disse løg skal naturligvis op, og opbevares tørt og køligt.

Med venlig hilsen
Jens Thejsen
Konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Blomstergården

Duftende Georgin hentet hjem fra Canada.

Staudemarken

Stauder i potter.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvordan opbevarer jeg mine blomsterløg vinteren over?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider