Almindelig fuglegræs

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Almindelig fuglegræs

Almindelig fuglegræs ved at springe ud i det tidlige forår. Foto: Karna Maj

Almindelig fuglegræs, Stellaria media, er en af vore mest almindelige ukrudtsplanter, som findes overalt på dyrket jord. Fuglene æder gerne dens blade og frugter, heraf navnet.

Almindelig fuglegræs er en enårig plante, som har 5–25 cm lange nedliggende skøre stængler, som kan slå rod. Den kan i løbet af kort tid overvokse et stykke jord, og kan være besværlig at luge væk mellem andre planter, når stænglerne først har slået rod.

Den udvikler sig frodigst på velgødet jord og har en meget hurtig udvikling fra frø til modne frugter. Den kan nå at have flere generationer i løbet af et år. Den kan findes med blomster hele året og kan også modne frugterne året rundt. Det er derfor en af de ukrudtsarter, som også skal bekæmpes i vinterhalvåret.

Dens sprøde, ægformede blade kan i øvrigt spises som salat på de tider af året, hvor der ikke er så meget andet grønt at finde i haven.

Almindelig fuglegræs

Dette løgbed, hvor der blev sat stikløg først i september, er i løbet af vinteren groet helt til med almindelig fuglegræs. Billedet er fra midt i marts, hvor de første blomster er ved at springe ud. Foto: Karna Maj

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Ukrudtshajen

Rullerenser – hjulhakke – såmaskiner

Her er du: Forsiden > Dyrkningsmetoder > Ukrudt > Almindelig fuglegræs

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider