Bøger om svampe

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Her finder du bøger om svampe. Bøgerne er ordnet efter udgivelsestidspunkt – den nyeste kommer først.

Find & spis de bedste svampe

Thomas Læssøe

En guide til de 30 bedste spisesvampe, hvor man finder dem og forvekslingsmuligheder. Anden halvdel af bogen er nogle meget lækre opskrifter med de indsamlede svampe.

Thomas Læssøe: Find og spis de bedste svampe. Gyldendal 2010. 96 sider. 130 kr.

Danmarks svampe

Jan Vesterholt

Ny udgave af håndbogen med næsten 1000 danske svampearter, der præsenteres med udseende, voksesteder, udbredelse, lugt, smag og om den er spiselig eller giftig. Her kan man finde næsten alle de svampe, som man finder i den danske natur. Alle svampearter er illustreret med et stort foto. I et kortere afsnit fortælles lidt om svampenes biologi, svampegrupper og at samle svampe. Bogen er lidt for stor og tung til at have med på svampeturen.

Jan Vesterholt er biolog og svampeekspert.

Jan Vesterholt: Danmarks svampe. Gyldendal. August 2009. 480 sider. 299,95 kr.

22 sikre spisesvampe

Torben Gang Rasmussen

I Natur og Museum 1/2007 præsenteres 22 nøje udvalgte, gode spisesvampe, som ikke kan forveksles med giftige arter. Med andre ord en god start for dem, der indtil nu ikke har turdet samle svampe. Enkelte af de udvalgte arter er der dog en lille risiko for at forveksle med andre, men kun med arter, som ikke smager af noget eller har en dårlig smag. Der er en meget omhyggelig beskrivelse af, hvordan man kender arten, og der er gode fotos – også af de få arter man kan forveksle med. Der er en svampekalender i heftet. Ved hver enkelt art er der en opskrift med en enkel tilberedning af de indsamlede svampe.

Torben Gang Rasmusen er forfatter og svampeekspert.

Torben Gang Rasmusen: 22 sikre spisesvampe. Natur og Museum 46. årgang nr. 1, 2007. 36 sider. 60 kr + forsendelse. Online bestilling hos Naturhistorisk Museum eller på tlf. 8612 9777.

Danmarks svampe

Jan Vesterholt

En felthåndbog ned 1000 danske svampearter, der præsenteres med udseende voksesteder, udbredelse, spiselighed. Her er der mulighed for at finde stort set alle de svampe, som man støder på ude i naturen. Alle svampe er illustreret med et stort foto. I et kortere, indledende afsnit fortælles mere generelt om svampenes biologi, svampegrupper og det at samle svampe.

Jan Vesterholt er biolog og svampeekspert og ansat i Vejle Amt.

Jan Vesterholt: Danmarks svampe. Gyldendal. September 2004. 480 sider. 399 kr.

Find de bedste spisesvampe

Thomas Læssøe

En lommeguide, der beskriver de mest velsmagende spisesvampe, som man kan finde ude i den danske natur. Hver art er illustreret med flere fotos, og der er fotos og omtale af giftige arter, som man kan forveksle den med.Mindre, indledende afsnit om samling af spisesvampe, rensning og opbevaring.

Thomas Læssøe er svampeekspert ved Københavns Universitet og kendt forfatter af svampebøger.

Thomas Læssøe: Find de bedste spisesvampe. Gyldendal. September 2004. 96 sider. 129 kr.

Giftige svampe

Torben Gang Rasmussen

I bogen beskrives de giftige svampe i den danske natur. Desuden mere generelt om spisesvampe og giftige svampe og svampegifte.

Torben Gang Rasmussen: Giftige svampe. Natur og Museum 22. årg. nr. 2, 1983. 2. udgave 1995. ISBN 87–89137–46–9. 32 sider. Online bestilling hos Naturhistorisk Museum eller på tlf. 8612 9777.///

Kommentarer

Der er 0 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Gartneri Toftegaard

»KRYDDERURTER« bogen for urteelskere

Rosenbud

Bøger om hønsehold.

Økologiens Have

Se alle bøgerne i webshoppen

Urteskolen.com

Bøger om ingefær.

Landsforeningen Praktisk Økologi

Læs boganmeldelser i Praktisk Økologi

Naturplanteskolen

Køb bogen Fantasilater

Her er du: Forsiden > Inspiration > Bøger > Bøger om svampe

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider