Lav dit eget pottebord

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

I årtier klarer man sig med alle mulige løsninger – en avis på bordet, jorden i en balje, potterne skal der ledes efter, og hvor er nu tuschpennen og skiltene at skrive på?

Pottebord

Ikke mere jord på køkkenbordet. Hvid er måske ikke den mest praktisk farve til et bord med jord, men det giver god lys – en fordel, når der skal fotograferes. Foto: Karna Maj

Min begejstring var stor, da jeg første gang plantede peber og tomatplanter om på mit pottebord, som min mand havde lavet ud fra mine anvisninger og et par billeder og en tegning. Og det hele tog kun få timer. Plus min tid til tre gange maling.

Hvis der er en i familien, som kan bruge en sav, en hammer og sætte et par skruer i, kan man nemt og billigt selv lave et tilsvarende. Materialerne er en plade vandfast krydsfiner, trælim, trælister og noget maling, der tåler fugt fra jorden.

Nedenfor kan du se, hvordan det er lavet. Desværre nåede jeg først at fotografere det, da søm og skruehuller var blevet spartlet.

Pottebord

Begynd med at finde ud af, hvor stor dit pottebord skal være – afhænger af det sted, hvor det skal bruges. Først sættes listerne på under bunden, derefter bagplade og siderne. Alle samlinger er limet, og derefter sømmet eller skruet fast Foto: Karna Maj

Pottebord

Pottebordet set forfra. Til sidst skrues foreste kantliste på. Foto: Karna Maj

Kommentarer

Der er 5 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Arresø Pil

Om saks,syl eller kniv,vi har værktøjet.

Ukrudtshajen

Rullerenser – hjulhakke – såmaskiner

Her er du: Forsiden > Inspiration > Haveredskaber > Lav dit eget pottebord

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider