Hot – hottere – hottest

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

På Scoville- skalaen kan man få et mål for, hvor stærk de forskellige chilisorter er i forhold til en almindelig grøn peber som ‘Bell’, der på skalaen er sat til 0.

Men hvor stærk den enkelte frugt er afhænger også af pebrenes udviklingstrin. Pas på under tilberedningen – hold chilifingre langt væk fra øjne og andre slimhinder.

Peber typeScoville Heat Units
‘Habenero’200.000–300.000
‘Habenerod Scotch Bonnet’80.000–300.000
‘Carolina Cayenne’100.000–105.000
‘Tabasco’30.000–50.000
‘Chile pequin’40.000
‘Cayenne Pinquin Aij’30.000–50.000
‘Cayenne’35.000
‘Chili de Arbol’15.000–30.000
‘Serrano’7.000–25.000
‘Hungarian Wax’2.500–6.000
‘Jalapeno’3.500–4.500
‘Ancho/Poblano’2.500–3.000
‘Sandis Rocotilo1.500–2.500
’Anaheim‘250–1.400
’Peperocini‘100–500
’Bell‘0

Kilde: Organic Gardening, februar 1993

Bhut Jolokia hidtil stærkeste chili

I efteråret 2006 godkendte Guiness’ Rekordbog, at professor Paul Bosland, New Mexico State University Regent, havde opdaget den hidtil stærkeste chili: Bhut Jolokia. Den stammer fra Assam regionen i det nordøstlige Indien og har i forsøg fået målt en styrke på 1.001.304 Scoville Heat Units. Se mere i artiklen: NMSU is home to the world’s hottest chile pepper. Her kan man også se et foto af chilien.

Kommentarer

Der er 20 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Solsikken

Alt til den økologiske have

Hvidløg og Vin

Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter

The Plant Explorer

Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Bjarne’s frø og planter

Alt fra hele verden

Frøsnapperen

Frø til de mest smagfulde grøntsager

Gartneri Toftegaard

Øko planter til den spiselige have

Økologiens Have

Frø og udplantningsplanter, samt have

Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Peber og chili > Hot – hottere – hottest

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider