Chilplanter er smukke, især de buskede småbladede typer, og man får som belønning en fantastisk masse chili til at spise. Læs artikel…
Chili er en karakterstærk frugt. Den er stærk og kan brænde, så man fælder en tåre, og så kan den noget helt særligt i mad.
Afprøvning af 19 chilisorter i koldhus – vurdering af plantevækst, frugtstørrelse, udbytte, smag.
Det er fantastisk fra midt i juli og til oktober at kunne plukke store, modne peberfrugter ude i sin egen have. Men det kræver tidlig forkultivering.
På Scoville-skalaen kan man få et mål for, hvor stærk de forskellige chilisorter er i forhold til en almindelig grøn peber som ‘Bell’.
I sensommeren er der ofte mange flere modne chili, end man kan nå at spise, og man kan så enten tørre chilierne eller fryse dem ned.
Der findes flere chiliarter og tusindvis af sorter, men her omtales kun de sorter, som Camilla Plum selv dyrker og er glad for at bruge i maden.
Søg i forhandlerguiden:
Frø til de mest smagfulde grøntsager
Alt til den økologiske have
Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter
Flerårige spiselige planter til haven
Alt fra hele verden
Frø og udplantningsplanter, samt have
Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.
Øko planter til den spiselige have
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Peber og chili