Spørg eksperterne

Hvornår og hvordan beskærer jeg min sommerfuglebusk?

Jeg har overtaget en have med en sommerfuglebusk som er blevet meget høj, 3–4 meter, og meget ranglet. Ydermere er den ved at vælte, roden er ret løs. Jeg er i tvivl om hvor hårdt den må beskæres – må jeg save selve hovedstammen over – den er nok 8–10 cm i diameter?

Med venlig hilsen
L. Skov, april 2005

Svar

Det er så heldigt, at beskæringen kan og bør udføres netop nu, kort tid før løvspring. Man kan behandle busken på samme måde, som man behandler forædlede roser, blåskæg, lavendel, lyng, fuksia og mange andre sarte buske. Beskæringen består i at fjerne det døde og syge og derefter at skabe en passende form.

Hvis busken – som her – er blevet for stor, skærer men den blot helt i bund og efterlader en stub på 5–10 cm højde. Det kalder man at »forynge« busken, og det eneste problem kan være, at de nye skud bliver så kraftige og tunge, at de knækker under deres egen vægt. Derfor kan der blive behov for at binde dem lidt sammen på samme måde, som man binder ranglede stauder sammen.

Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Dansk Hjemmeproduktion

Opbindingsmateriale

Scandinavian Gardening

Klipper grene over med Ø op til 5,8 cm

Blomstergården

Træer fra egne podekviste

Rhododendron-Haven

Specialplanteskole og park

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Buske og træer > Beskæring > Hvornår og hvordan beskærer jeg min sommerfuglebusk?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider