Spørg eksperterne

Hvordan får vi tulipanerne til at komme igen næste år?

Vi er lige blevet haveejere, og så melder der sig en masse spørgsmål, bla. når tulipanerne har blomstret færdig og taber kronbladene, hvad så? Skal jeg gøre noget for, at de kommer igen til næste år?

Med venlig hilsen
Laila Riis, maj 2005

Svar

Hvis du fjerner frøstanden, så bruger tulipanen ikke kræfter på den del – i praksis frøformerer man ikke tulipaner. Dernæst er det uhyre vigtigt, at du lader tulipanbladene visne ned og dermed samle mest mulig energi i løgene.

De forædlede tulipaner har – i modsætning til de botaniske – det med at forsvinde over år. Man kan forbedre deres overlevelse over år ved at tage dem op efter nedvisning, tørre dem og lægge dem et nyt sted i jord, hvor der ikke har været tulipaner året før. Det er besværligt, men dyre, flotte eller sjældne tulipaner kan man bedst bevare på den måde. Når du graver løgene op, vil du se, at der er små sideløg. De vil de første par år kun sætte blade, indtil de har samlet energi nok til at blomstre.

I tidsskriftet Praktisk Økologi 3/2004 er der en god artikel om hvordan man bevarer sine tulipaner og får dem til at blive til flere.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Staudemarken

Stauder i potter.

Havearkitekt Lene Palmer

Havedesign i København og på Sjælland

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Prydhaven > Løg og knolde > Hvordan får vi tulipanerne til at komme igen næste år?

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider