Skadedyr og plantesygdomme

Fluer, hvepse og myg

Bladhvepse

Der er mange arter af bladhvepse, og afhængig af arten afribber, minerer eller misdanner larverne de angrebne skud og blade på træer, buske og urter.

Blommebladhveps

Når blommer falder ned, længe før de er modne, kan det skyldes larver af blommebladhvepsen. De angrebne blommer har alle et lille sort hul.

Fritflue, almindelig

Fritfluens larver gnaver af nyspirede planter af græsfamilien. I haven går det ud over græsser og ikke mindst små majsplanter, som helt kan ødelægges.

Kristtornminerflue

Gangsystemer og hule, lyse flader på kristtornblade. Inden i pletterne findes larver eller pupper. Misdannelser og bladfald kan forekomme.

Lille rosenbladhveps

Lille rosenbladhveps lever udelukkende på roser. De skaber en karakteristisk, cigarformet bladrulning, så æg og larver kan sidde beskyttet derinde.

Pæregalmyg

Pærer, som allerede i juni er usædvanligt store og delvist sorte, har sandsynligvis kernehuset fyldt med lyse larver af pæregalmyggen.

Sørgemyg

Sørgemyggens larve lever i jorden og æder dødt plantemateriale, men kan forgribe sig på friske rødder af de fleste planter, hvis den mangler føde.

Forhandlerguide

Solsikken

Alt til den økologiske have

Borregaard BioPlant

Nyttedyr til drivhuset og haven.

Robinie.dk – SkovTrup

Beskyt afgrøder med insektnet – bionet

Rosenbud

Utøj hos høns,Biologisk bekæmpelse.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme > Fluer, hvepse og myg

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider