Skadedyr og plantesygdomme

Biller

Glimmerbøsse

Glimmerbøsse er en lille, blank bille. Den lokkes af gul blomsterfarve og lever af blomsterknopper, blomster og frø hos planter af kålfamilien. Det giver ødelagte blomster og stærkt nedsat frøudbytte.

Gulplettet aspargesbille

Gulplettet aspargesbille er slank med 6 gulhvide pletter bagpå. Men det er mest de grågrønne larver, der gnaver af blade og knopper på aspargesskud.

Gåsebille

Gåsebillerne foretrækker at lægge æg på græsarealer, især på sandede jorder. Larverne lever af rødder og kan give alvorlige skader på græsplæner.

Hindbærbille

Hindbærbillen gnaver i hindbærrenes blomsterknopper og unge blade. Deres larver, som findes inde i hindbærrene kaldes i daglig tale for orm i hindbær.

Hindbærsnudebille

Knækkede blomsterstængler og visne blomster er tegn på angreb af hindbærsnudebiller, som – trods navnet – er mest almindelig i jordbær.

Jordloppe

Jordlopper lever af at suge og gnave på kimblade, unge blade og blomster. Det er især planter af natskyggefamiliern og kålfamilien, der angribes.

Liljebille

Den lakrøde bille og dens brungrønne larver æder mellem marts og oktober af blade og knopper på arter af Lilium og Fritillaria.

Nøddesnudebille

Angrebet kaldes populært for »orm« i nødderne, men der er tale om larver af nøddesnudebillen, der lægger sine æg i de grønne nødder.

Tjørnepragtbille

Billerne lægger æg under barken af træer og buske af rosenfamilien. Larverne gnaver zig-zag-formede gangsystemer i vækstlaget. Umodne frugter falder af, og grene og skud kan visne og dø.

Æblesnudebille

Æblesnudebillen lægger æg i blomsterknopperne, der tørrer ind, og larverne æder æbleblomsten op indefra. Angrebet giver ofte blot en let udtynding.

Øresnudebille/væksthussnudebille

De tydeligste tegn på billens tilstedeværelse er gnav fra bladranden, de såkaldte »billetklip«. Larverne lever i jorden og gnaver på rødder og rodbark.

Forhandlerguide

Robinie.dk – SkovTrup

Beskyt afgrøder med insektnet – bionet

Borregaard BioPlant

Nyttedyr til drivhuset og haven.

Solsikken

Alt til den økologiske have

Rosenbud

Utøj hos høns,Biologisk bekæmpelse.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme > Biller

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider