Her finder du de mest almindelige skadedyr og plantesygdomme, som forekommer i danske haver. Databasen er under stadig udbygning med nye artikler.
Vælg søgekriterier ud fra de oplysninger, du har om skadedyret/plantesygdommen og hvordan angrebet ser ud. Plantenavnet skal skrives i ubestemt form, altså gulerod – ikke gulerødder. Det danske artsnavn skal være korrekt, f.eks. skal man søge på surkirsebær eller sødkirsebær og ikke på kirsebær.
Rødlige, 9–10 cm lange larver, der gnaver fingertykke gangsystemer i veddet af grene og stammer på forskellige løvtræer.
Jordlopper lever af at suge og gnave på kimblade, unge blade og blomster. Det er især planter af natskyggefamiliern og kålfamilien, der angribes.
Pærer, som allerede i juni er usædvanligt store og delvist sorte, har sandsynligvis kernehuset fyldt med lyse larver af pæregalmyggen.
Lille rosenbladhveps lever udelukkende på roser. De skaber en karakteristisk, cigarformet bladrulning, så æg og larver kan sidde beskyttet derinde.
Små forkrøblede æbler, snoede skud, krøllede og fedtede blade. Det er tegn på angreb af rød æblebladlus.
De to nøgne snegle ernærer sig ved at æde både levende og dødt organisk materiale, men vi lægger især mærke til, at de æder vores salat og jordbær.
Elmesyge er en dødelig svampesygdom på elm og beslægtede planter. Den ses som pludselig gulvisning og grendød fulgt af sortplettede årringe.
Stankelben er en grålig »myg« i overstørrelse. Larven er grå og cylindrisk, ofte med indtrukket hoved. Larverne æder rødder af græs og andre urter.
Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme