Såjord og pottemuld

Hestemøg

Materialer til såjord og pottemuld

Inden du kan begynde at lave din egen jordblanding, skal du have adgang til muldjord, harpet sand og en god hjemmelavet kompost. Ls artikel…

Potning i pottemuld

Lav din egen såjord og pottemuld

Mange haveejere har et ønske om at lave deres egen pottemuld og såjord, da de ønsker at dyrke uden brug af spagnum og uden at skulle købe jord.

Hjemmelavet spagnumfri jord til havens potter og krukker

I lyset af de aktuelle miljø-, klima- og biodiversitetskatastrofer bør vi genoplive gamle dyder og lave vores egne jordblandinger. Lær hvordan her >

Kompostsold eller kompostsigte

Sådan laver Jens Juhl såjord, pottemuld og kompost

Jens Juhl er en erfaren haveejer, der har egne metoder til at lave en god såjord og pottemuld med hjemmelavet kompost og helt uden brug af spagnum.

Kålplanter

Så- og priklejord

Hvis man vælger at lave sine egne udplantningsplanter, er det forudsætningen for et godt resultat, at man har en passende jord til at så og prikle i.

Højbede med grønsager dyrket i kompostblanding

Kompost fra genbrugspladsen til højbede og krukker

Har du brug for pottemuld til krukker, kummer og højbede, kan du overveje at hente kompost på din genbrugsplads, men kvaliteten skal være i orden.

Højbede dyrket med vækstmuld uden spagnum

I Ottilias Have på Vesterbro har de dyrket grønsager i plantekasser i en færdig vækstmuld, som er helt spagnumfri. Og med et godt resultat.

Her er du: Forsiden > Dyrkningsmetoder > Såjord og pottemuld

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider