Plantesygdomme

Grå monilia

Først på sommeren står mange træer og buske af stenfrugtslægten med visne skudspidser og blomsterne sidder visne tilbage, og bladene er brune. Ls artikel…

Sund vækst giver sunde planter

Plantens immunforsvar, dens naturlige modtagelighed og klimaforhold spiller afgørende roller i spillet om, hvorvidt en infektion finder sted eller ej.

Ildsot

Ildsot er en alvorlig bakteriesygdom, som kan dræbe bla. æble, pære og røn i løbet af 1–2 år, hvis man ikke får fjernet angrebne skud og grene.

Kartoffelvirus?

Ny forskning om kartoffelvirus

Kartoffelvirus Y er det mest udbredte og tabsgivende virus i kartoffeldyrkning i DK. Hvor tabsgivende afhænger både af kartoffelsort og viruslinien.

Kartoffelskimmel

Kartoffelskimmel

I juli måned holder kartoffelskimlen sit indtog. Men selv om den er svær at undgå, kan man alligevel få en god høst ved forskellige tiltag.

Gul monilia

Rådne frugter på træerne

Gul monilia angriber hen på sommeren ellers store flotte frugter af æble, blomme, pære, kirsebær og hassel. De rådner på træet i løbet af få dage.

Agurkskimmel

Agurkskimmel er en alvorlig svampesygdom i agurker, både asier på friland og agurker i drivhus. Den breder sig nærmest eksplosionsagtigt.

Rustsvampe

Rustsvampe angriber en lang række planter med røde rustlignende pletter. Nogle er kun knyttet til en art, mens de fleste rustsvampe har værtsskifte.

Her er du: Forsiden > Dyrkningsmetoder > Plantesygdomme

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider