Hegn og hække

Plantning af hæk

Når man skal plante ny hæk, er det vigtigt at få planterne i jorden på det mest optimale tidspunkt, som ikke er ens for alle hækplanter. Læs artikel…

Et kvashegn

Byg et smukt og skulpturelt kvashegn i stedet for at transportere grene og kvas væk fra haven. Og så giver det levesteder til havens smådyr.

Et opretstående kvashegn

Et kvashegn er fantastisk, men ikke alle haver er store nok til at have et. Derfor er et opretstående hegn et godt alternativ.

Hegn i haven

Haver er stadig karakteriseret ved at være hegnet ind på forskellig måde, men hegn kan også være spændende og utraditionelle.

Vælg din hæk med omhu

Planlægningen af en ny hæk indebærer, at man skal tage stilling til bl.a. højde og bredde, stedsegrøn eller løvfældende, klippet eller uklippet.

Ribshæk med modne bær

Hække af frugtbuske

Frugthække er skønne, de er behøver ikke klipning eller synderlig omsorg, de er gode rumdelere til haven og giver bær til fugle og mennesker.

Bøgehæk

Gode arter til klippet hæk

Der er mange forhold at tage stilling til: hvor høj og bred bliver hækken, hvor hurtigt vokser den til, er arten god for fugle og insekter.

Potentilhæk

Gode arter til fritvoksende hæk

Det er vigtigt at vælge en art, som passer i højde og bredde til den plads, som der er i haven, og som desuden er til gavn for fugle og insekter.

Forhandlerguide

Arresø Pil

Lodrette og vandrette pilehegn efter mål

Havegartneren

Ny have til gode priser.

Ullerupvejs Plante Salg.

Vores hæk planter er af bedste kvalitet.

Robinie.dk – SkovTrup

Byg selv dit raftehegn med granrafter

Biobyg

Organisk alternativ :Lufttørret egetræ

Thujor.dk

Bestil dine hækplanter på Thujor.dk.

Her er du: Forsiden > Inspiration > Hegn og hække

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider