Hegn og hække

Plantning af hæk

Når man skal plante ny hæk, er det vigtigt at få planterne i jorden på det mest optimale tidspunkt, som ikke er ens for alle hækplanter. Ls artikel…

Et kvashegn

Byg et smukt og skulpturelt kvashegn i stedet for at transportere grene og kvas væk fra haven. Og så giver det levesteder til havens smådyr.

Et opretstående kvashegn

Et kvashegn er fantastisk, men ikke alle haver er store nok til at have et. Derfor er et opretstående hegn et godt alternativ.

Hegn i haven

Haver er stadig karakteriseret ved at være hegnet ind på forskellig måde, men hegn kan også være spændende og utraditionelle.

Vælg din hæk med omhu

Planlægningen af en ny hæk indebærer, at man skal tage stilling til bl.a. højde og bredde, stedsegrøn eller løvfældende, klippet eller uklippet.

Ribshæk med modne bær

Hække af frugtbuske

Frugthække er skønne, de er behøver ikke klipning eller synderlig omsorg, de er gode rumdelere til haven og giver bær til fugle og mennesker.

Byg et kvashegn for naturen og mindre affald

Byg et kvashegn – så er du med til at minimere affald og fremme natur.

Bøgehæk

Gode arter til klippet hæk

Der er mange forhold at tage stilling til: hvor høj og bred bliver hækken, hvor hurtigt vokser den til, er arten god for fugle og insekter.

Potentilhæk

Gode arter til fritvoksende hæk

Det er vigtigt at vælge en art, som passer i højde og bredde til den plads, som der er i haven, og som desuden er til gavn for fugle og insekter.

Forhandlerguide

BIOBYG– lidt mere levende

Organisk alternativ Lufttørret egetræ

Arresø Pil

Lodrette og vandrette pilehegn efter mål

Robinie.dk – SkovTrup

Byg selv dit raftehegn med granrafter

Her er du: Forsiden > Inspiration > Hegn og hække

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider