Skadedyr og plantesygdomme

Søgeresultat

Der blev fundet 10 artikler om skadedyr og plantesygdomme, som opfylder alle søgekriterierne.

Agurkskimmel

Agurkskimmel er en meget alvorlig svampesygdom, som angriber agurk, melon, squash og græskar, og de visner i løbet af få uger.

Bladlus i drivhuset

Mange arter af bladlus kan angribe drivhusplanter, men det er især agurkbladlus, ferskenbladlus, stribet kartoffelbladlus og kartoffelbladlus.

Fusarium

Der findes mange fusariumarter som gør skade på havens planter – populært kendt som slimskimmel, visnesyge, rodhalsråd, stængelråd eller lagerråd.

Gråskimmel

Der dannes først misfarvede skjolder og dernæst en grå, behåret belægning. Det er en meget almindelig rådsvamp, som kan angribe alle slags planter.

Hindbærringpletvirus

Hindbærringpletvirus kan trives på en lang række planter og kan se meget forskellig ud. Smitten overføres især med frø eller nematoder.

Meldug

Der er mange arter af meldug, som hver angriber bestemte plantearter. De danner gråhvide, tørre belægninger på blade og misdanner skud.

Sodskimmel/branddug

Sodskimmel lever af den honningdug, som bladlus, mellus og skjoldlus udskiller. Svampenes sorte belægning lukker lyset ude og hæmmer fotosyntesen.

Trips

Trips er små, 1–2 mm lange, slanke og mørke insekter, det gør skade i drivhuset på tomat, spansk peber, agurk, græskar og potteplanter.

Væksthusmellus

Mellus, som ofte kaldes hvide fluer, er beslægtede med bladlus og suger plantesaft på samme måde som disse. De er især et problem på tomat.

Væksthusspindemide

I drivhuset angriber spindemider især agurkeplanter, hvor de suger på bladene, og de kan i løbet af få uger helt ødelægge en agurkeplante.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme > Søgeresultat

Søg:

St√łt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider