Roser

Beskæring af roser

Beskær dine roser rigtigt i forhold til rosentypen og på det rigtige tidspunkt – eller lad dem vokse frit og smukt. Begge dele er en mulighed. Ls artikel…

Beskæring af roser i foråret

De fleste roser skal først klippes, når man er sikker på, at der ikke kommer nattefrost, det vil sige, at vi skal ind i april.

Beskæring af roser – hvorfor, hvornår og hvordan?

I denne artikel er det hjælp at hente, hvis du er usikker på, hvordan du skal beskære de mange slags roser for at få flotte blomsterrige roser.

Gød dine roser

Gød du dine roser rigtigt, får du de flotte og frodige roser, der blomstrer rigt hele sommeren. Vælg den rigtige gødning og gød på det rigtige tidspun

‘Prinsesse Alexandra’ i krukke og med en baggrund af lyserøde k

Roser i krukker

Primadonnaer og krukker har meget tilfælles, så det er måske ikke overraskende, at roser kan trives i krukker, hvis man omgås dem på den rigtige måde.

Krukkede roser og roser i krukker

Roser i krukker er en udfordring, men det er værd at prøve. Her er en grundig vejledning i hvordan- men starter med at vælge den helt rigtige sort.

Dyrkning af roser på friland

Roser angribes næsten altid af skadedyr og plantesygdomme. Årsagen skal søges i, at de flotte rosensorter ikke har optimale vækstforhold.

Rugosaroser, rynket rose eller hybenrose – kært/hadet barn har mange navne.

Vil du have denne rose i haven, er der sorter der giver få problemer.

Romantisk sommer med albaroser

Albaroserne hører til de allerbedste af de historiske roser, de har kun få krav til tilværelsen og er derfor lette at passe ind mange steder.

Yndefulde og robuste roser

Yndefulde roser, der dufter af fresia, er robuste. livskraftige og kan vokse på sandjord. Det lyder som en drøm, men de findes faktisk.

Plant barrodede roser

Barrodede roser har et meget større rodsystem med end roser i potter og er derfor det bedste valg til plantning fra sidst i oktober.

Flytning af roser sker bedst i oktober

Hvis man har roser i haven, som skal flyttes, er det bedst at gøre det sidst i oktober, når løvet er faldet af.

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Roser

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider