Sommerblomster

Pelargonier

Overvintrede pelargonier skal beskæres

Drømmer man om flotte pelargonier til sommerhaven, så er det sidst i marts, at de overvintrede lidt grimme planter skal beskæres og pottes om. Ls artikel…

Voksurt

En lidt speciel og ret ukendt sommerblomst med nogle fantastisk flotte favenuancer i blålilla farver, og så er den let selv at så.

Morgenfruer

Den nemme morgenfrue

Morgenfruer er utrolig lette at dyrke, og får de lov til at kaste frø, kommer de igen år efter år til glæde for havens mennesker og insekter.

Tagetes spiller på flere tangenter

Tagetes er ikke kun smukke sommerblomster, de er også gode insektplanter og spiselige, og de kan også udrydde nematoder.

Tagetes

Der findes ca. 60 forskellige tagetesarter. Bl.a. Afrikansk tagetes, Mexikansk tagetes, Almindelig tagetes, Lakridstagetes, tagetes tenuifolia pumila

Sommerblomst

Stolt kavaler

En af de allernemmeste sommerblomster at dyrke, den kan sås direkte på voksestedet og har lang blomstring med store pink eller hvide blomster.

Sommerblomster til snit

En lang række af de dejlige sommerblomster er velegnede til at plukke ind i buketter og en del af dem kan desuden pynte i salatskålen.

Velkomstkrukke ved havedøren

Her er opskriften på en krukke med sommerblomster, hvor blomsterne i douce toner nærmest flyder ud til alle sider fra den elegante krukke.

Lavandula stoechas

Sommerfuglelavendel

Denne smukke lanvendelart bruger vi som en sommerblomst i krukker, da den ikke tåler vinterens frost og kulde som almindelig lavendel.

Pelargonier kan inddeles i typer

Der findes tusindvis af forskelige pelargonier, og det inddeles i zonalepelargonier, engelske pelargonier, hængepelargonier og duftpelargonier.

Spejlæg

Spejlæg

Spejlæg er en yndig lille sommerblomst, som har fået sit navn efter de tofarvede blomster, der farvemæssigt ligner et spejlæg.

Sommerfugleblomst

Sommerfugleblomst kan dyrkes fra frø eller købes som udplantningsplanter og de mange farvestrålende sorter kan bruges både i bede og krukker.

Glebionis carinata blomst

Flerfarvet okseøje

En letdyrkelig sommerblomst, som giver fest og farver til blomsterbedet med sine to- eller trefarvede marguritlignende blomster og fligede grønne løv.

Pelargonie

Pelargonier er populære og flotte som sommerblomster i krukker, de er lette at passe og formere, og de kan overvintres under de rette forhold.

Orange cosmos

Svovlgul kosmos

En virkelig tørketolerant, solelskende sommerblomst med en busket vækstform og et væld af gule, orange eller orangerøde blomster – og let at dyrke.

Verbena i haven

Verbena-familien er forfatterens yndlingsfamilie, og hun har prøvet de fleste lige fra Verbena officinalis, Verbena bonariensis og til potteverbanaer.

Mexicansk solblomst

Mexicansk solblomst er en flot sommerblomst med store lysende mørkorange blomster, som tåler sommerens tørke godt.

Morgenfruer i mad

Morgenfruer bliver man glad af, de er villige til at så sig selv i alle havens hjørner og kroge, og så kan man nyde deres kulørthed i mad og kager.

Frit udplantet i et bed

Chokoladekosmos

De graciøse blomster dufter faktisk af chokolade, og vi dyrker den først og fremmest som sommerblomst, men knoldplanten kan overvintres frostfrit.

Kantbæger

En meget høj og frodig sommerblomst med store blåviolette klokkeformede blomster, som senere udvikler et bær fyldt med frø inde i et grønligt bæger.

Birkes kommer fra valmuer

Når de små huller foroven i frøstanden på opiumsvalmuer åbner sig, skal man være hurtig, så frøene ikke drysser ud, for det er vaskeægte birkes.

Kæmpejernurt

I sensommerhaven står der lette lilla skyer af skærme, som insekter sværmer omkring og henter nektar i, når solen har varmet dem op.

Forhandlerguide

Solsikken

Alt til den økologiske have

Staudemarken

Stauder tilltrækker bier, som bestøver.

Bjarne’s frø og planter

Eksotiske og specielle er vores liv!

Blomstergården

Store samlinger af dagliljer og hosta

Økologiens Have

Frø og blomster, også i haven

FAUSOL A/S

HORNUM – Stort udvalg af blomsterfrø

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Staudestedet

Mange forskellige stauder

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Blomster > Sommerblomster

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider