Ærter og bønner

Så valsk bønne i januar

Valsk bønne har en ret lang udviklingstid, men ved såning i januar, kan den give høst af de lækre grønne bønner allerede midt i juni. Det betyder også Ls artikel…

Forsøg med valske bønner

Forsøget gik ud på at afprøve, om man under danske klimaforhold kunne så valske bønner i efteråret for at få en tidlig afgrøde næste år.

Valsk bønnefrø

Så valske bønner mellem kartofler

Valske bønner kan dyrkes som mellemkultur mellem eller i kartoffelrækkerne, uden at det går ud over udbyttet af kartofler.

Valsk bønne Sutton Dwarf

Sorter af valske bønner

Der findes en del forskellige sorter af valske bønner, og ved at vælge ud fra sorternes tidlighed, kan man høste valske bønner over en lang periode.

Ærter i haven

Friske ærter smager allerbedst helt friskhøstede, og derfor er ærter en af de afgrøder som mange vælger at så en række eller to af i haven.

Bønner af forskellig slags

Bønner – typer og sorter

Der findes mange forskellige typer af bønner, og inden for hver bønnetype findes der mange forskellige bønnesorter med grønne, lila og gule bønner

Hestebønner

Har vi dyrket siden oldtiden, det føles nogen gange også, som om jeg har. I hvert fald længe og hvert eneste år, for jeg elsker simpelthen de bønner.

Dyrkning af bønner

Friske bønner er en delikatesse, og bønner findes i et utal af typer, former og farver. Fælles for alle er, at de kræver en varm jord for at spire.

Bambusstativ til bønner

Stativer til stangbønner

Stangbønner giver et stort udbytte på et lille areal, men det er nødvendigt, at der sættes et højt og solidt stativ op til bønnerne at klatre op af.

valske bønner

Valsk bønne

Valske bønner er en stor delikatesse og fortjener at blive dyrket i meget større udstrækning i danske haver – den er endda letdyrkelig.

Bønner

En lang bønnesæson

Hvis man sår bønner ad flere omgange, kan sæsonen forlænges, så der er friske bønner både tidligt på sommeren og helt frem til efterårsferien.

Lakrids i haven

Hvis man har en lun vokseplads og sandblandet, næringsrig jord, er det muligt at dyrke lakrids. Men det er vigtigt, at man vælger den rigtige plante,

Dyrk bønner til at tørre og gemme

Hvis man har god plads i køkkenhaven, er det ret enkelt at dyrke nogle rækker bønner til at tørre og gemme til vinterens supper og salater.

bønner

Spis de store umodne bønnefrø

I oktober sidder der altid nogle forvoksede, grove bønner tilbage med store umodne frø. De er en stor delikatesse i bønnesalat og chili con carne.

Forhandlerguide

Gartneri Toftegaard

Øko planter til den spiselige have

Bjarne’s frø og planter

Alt fra hele verden

The Plant Explorer

Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.

Frøsnapperen

Frø til de mest smagfulde grøntsager

Solsikken

Alt til den økologiske have

Økologiens Have

Frø og udplantningsplanter, samt have

Hvidløg og Vin

Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Ærter og bønner

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider