Når man skal vælge løgsort, er der mange hensyn at tage til anvendelse, farve og smag. Men man kan også tage hensyn til løgets form. Læs artikel…
Problemer ved løgdyrkning som stokløbning, løgskimmel og løgflueangreb kan mindskes ved at dyrke planterne fra frø.
Løg kan enten dyrkes fra sætteløg, såkaldte stikløg, eller ved at så frø direkte på friland eller forkultivere planter til senere udplantning.
Ramsløg vokser primært i kystnære løvskove, lunde og småkrat, men det er også en fin køkkenurt, da både løg og blade er velsmagende og C-vitaminrige.
Skalotteløg er en gammel kulturplante i Danmark, og er et lidt mildere løg end zittauerløg. Det formeres vegetativt, men nye sorter kan købes fra frø.
Stikløg af zittauerløg og rødløg er en nem genvej til at dyrke løg, men de skal sættes så tidligt som muligt for at de kan nå at udvikle store løg.
Bortset fra kartofler og grønkål er porrer nok den mest almindelige grønsag i danske haver. Og den er ikke særlig svær at dyrke.
Sommerporrer har den store fordel, at skaftet er meget langt. Ved tidlig udplantning kan de første tages sidst i maj.
Forårsløg og pibeløg kan dyrkes som flerårig kultur i køkkenhaven eller som et dekorativt indslag i krydderurtehaven eller staudebedet.
Løg er en meget gammel kulturplante, som menes at stamme fra det centrale Asien, hvor den var en af de vigtigste afgrøder.
Hvis løgene er angrebet af løgskimmel, kræver det særlig omhu ved optagning og tørring, hvis løgene skal kunne holde sig vinteren igennem.
Har du hvidløg, der sætter topløg, så står der måske midt i juli en delikatesse af små sprøde løg ude i din have, og der er virkelig smag i dem.
Det er meget vigtigt at hvidløg høstes på det rigtige tidspunkt, hvis man både vil have så store løg som muligt og samtidig holdbare løg.
Hvidløg er en af de nemmeste grønsager at dyrke i haven, men for at få store flotte hvidløg er det nødvendigt, at de sættes i løbet af oktober.
Hvidløg er en steppeplante, og det afspejler sig i løget årscyklus, og giver forklaringen på, hvorfor hvidløg skal sættes i efteråret.
Der er to hovedgrupper af hvidløg: Den hårdnakkede og den blødnakkede, og de har igen undergrupperinger. Der findes flere hundrede sorter af hvidløg.
Slangehvidløg sætter små topløg, som kan bruges som sættemateriale, men det tager to år at få store hvidløg fra et topløg.
Søg i forhandlerguiden:
Frø og udplantningsplanter, samt have
Alt til den økologiske have
Alt fra hele verden
Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter
Flerårige spiselige planter til haven
Frø til de mest smagfulde grøntsager
Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.
Øko planter til den spiselige have
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Løg og porrer