Kål

De korsblomstredes følgesvende

Der findes en lang række larver m.m., som kan anrette stor skade på kål og andre korsblomstrede afgrøder, hvis man ikke tager sine forholdsregler. Læs artikel…

Rosenkål

Rosenkål er en af de få grønsager, som man kan hente friske i god kvalitet i haven i januar og februar, forudsat at man har plantet en hårdfør sort.

Grønkålens blade er fine til salat vinteren igennem

Grønkål – havens små palmer

Grønkål er dekorative, sprængfyldte med vitaminer og slet ikke så svære at dyrke, og så kan de høstes direkte fra haven hele vinteren.

Kål og kræsenhed

Vi er nogle ufattelig forkælede, dovne kræsenpinde, og vi videregiver de kræsne, dovne smagsløg til vores børn – prøv at udfordre dem med en gang kål

Rosenkål hele vinteren

Vælger du at dyrke vintersorter, kan du høste friske rosenkål hele vinteren og marts måned med, da rosenkålene udvikles hen over vinteren.

Palmekål – en anderledes grønkål

Palmekål har med sin roset af lange, smalle blade, som er mørkt blågrønne, en vis lighed med en palme. Den er dekorativ og meget velsmagende.

Grønkålssorter i Den Økologiske Have

Grønkål er ikke nødvendigvis grøn

Der findes mange grønkålssorter, og de er ikke alle friskgrønne som standardgrønkålen, men kan have purpurfarvede eller blågrønne blade.

Blomkål til efterårshøst

Egentlig kan man høste blomkål året rundt. Det kræver blot, at man vælger de rigtige sorter og gør de rigtige ting. Få tips og gode råd i artiklen af

Valg af kålsorter

Ved at bruge nye sorter og dyrke kål, der passer til de ændrede spisevaner og mindre familiestørrelser, kan vi igen give kålen plads i have og køkken.

Høst broccoli i april

Der findes et par sorter af broccoli, som sås i maj og først giver broccolihoveder næste år i april måned.

Kåldyrkningens svære kunst

I de danske haver dyrkes der markant færre kål, og det er lidt synd, da kålfamilien er fuld af lækre og spændende kålsorter og -typer.

Dyrkning af hovedkål

Kål har været kendt i Europa siden det 8. århundrede. I gruppen hovedkål er der fire underarter: hvidkål, spidskål, savoykål og rødkål.

Hovedskud på broccoli

Broccoli – og lang høsttid

Broccoli er en af de sundeste grønsager, den er ikke speciel svær at dyrke, og derfor er det en god ide at dyrke den i køkkenhaven.

Strandkål

Strandkålen er en af strandbredens flotte planter med de store bugtede grålige blade, men den kan også dyrkes i haver og de blegede skud smager godt.

Grønkål

Grønkål er en af vore ældste dyrkede grønsager, og der findes mange sorter: høje og lave, med krusede og glatte blade, ja endda med rødlilla blade.

Skadedyr og sygdomme i kål

Kål angribes af bl.a. kålfluens larve, kållarver og jordlopper, og sygdommen kålbrok er en alvorlig sygdom at få i haven.

Smukke sorter af prydkål

Pyntekål med hvide og pink topblade er blevet populære prydplanter i krukker og forhaver i efteråret, og der findes en lang række smukke sorter.

Den flotte romanesco kål

Romanesco kål er slet ikke til at stå for. Det flotte limegrønne hoved ligner er nymodens sort, men det er i virkeligheden en gammel italiensk kål.

Forhandlerguide

Gartneri Toftegaard

Øko planter til den spiselige have

Økologiens Have

Frø og udplantningsplanter, samt have

The Plant Explorer

Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.

Bjarne’s frø og planter

Alt fra hele verden

Hvidløg og Vin

Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter

Frøsnapperen

Frø til de mest smagfulde grøntsager

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Solsikken

Alt til den økologiske have

Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Kål

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider