Skadedyr og plantesygdomme

Søgeresultat

Der blev fundet 22 artikler om skadedyr og plantesygdomme, som opfylder alle søgekriterierne.

Almindelig cinnobersvamp

Cinnobersvamp angriber en lang række træagtige planter gennem sår og revner. Svampen spredes fra små, røde sporehuse, der dannes om efteråret.

Bladhvepse

Der er mange arter af bladhvepse, og afhængig af arten afribber, minerer eller misdanner larverne de angrebne skud og blade på træer, buske og urter.

Blommebladhveps

Når blommer falder ned, længe før de er modne, kan det skyldes larver af blommebladhvepsen. De angrebne blommer har alle et lille sort hul.

Blommepung

Blommepung skyldes svampeangreb, som angriber blommer, mens de endnu er små. De misdannes, bliver aflange, flade og krumme og overfladen rynkes.

Blommeviklerlarven

Blommevikler

Blommeviklerens larve er 10–12 mm lang og lyserød med et mørkebrunt hoved. Den gnaver gange i blommekødet.

Filtgalmider

Filtgalmider danner behårede og filtagtige pletter eller hornagtige galler på blade og frugter af mange slags planter. Skaden dog ofte mest kosmetisk.

Frugttræspindemider

Frugttræspindemider suger saften ud af frugttræernes blade, der bliver bronzefarvede og falder tidligt af. De overvintrer som æg på træernes bark.

Grå monilia

Når frugttræer kort efter blomstring ser ud, som var de svedet af, er det tegn på angreb af grå monilia. Svampen får blomster og grene til at visne.

Gul monilia

Når æble, pære, kirsebær og blomme pludseligt rådner på træet og får små puder af gule sporer i koncentriske ringe, så er de angrebet af gul monilia.

Kransskimmel

Kransskimmel fremkalder visnesyge hos både urte- og træagtige planter. Svampen blokerer vandtransporten i vedkarrene.

Frostmålerlarve

Lille frostmåler

Larverne er bleggrønne med en hvid stribe ned langs siden. De ses tidligt i foråret, hvor de straks er i gang med at æde af nyudsprungne blade.

Melet blommebladlus

Melet blommebladlus kan optræde i store mængder på blommetræets blade. Den udskilte honningdug giver grobund for sodskimmel.

Pileborer

Rødlige, 9–10 cm lange larver, der gnaver fingertykke gangsystemer i veddet af grene og stammer på forskellige løvtræer.

Rodfordærver

Svampen angriber mange træarter og fremkalder et kraftigt hvidmuld og råd i ved og rodnet. Smitten sker mest gennem stød og via rodsammenvoksninger.

Rosenmeldug

Rosenmeldug er verden over en af de mest almindelige svampe, man finder på roser. Den angriber først og fremmest unge, saftige blade, knopper og skud.

Rustsvampe

Rustsvampene kan kun trives som snyltere på levende planter. Samme svamp kan skifte mellem forskellige værter, hvor sygdommen ser helt forskellig ud.

Skjoldlus

Skjoldlus er beskyttet af et skjold. De lever af plantesaft, og derved kan de dræbe planten. De kendes på skjoldet og den honningdug, de udskiller.

Sodskimmel/branddug

Sodskimmel lever af den honningdug, som bladlus, mellus og skjoldlus udskiller. Svampenes sorte belægning lukker lyset ude og hæmmer fotosyntesen.

Spindemøl

Om sommeren findes der ofte store larvekolonier af spindemøl inde i kraftig spind på træer og buske af blomme, æble, tjørn, benved og tjørn.

Stor frostmåler

Stor frostmåler

Stor frostmåler er et brunfarvet møl. Larverne er spættede i brunlige farver. De æder af knopper, blomster og blade på mange arter af træer og buske.

Tøndersvamp

Tøndersvamp er en rådsvamp, som omsætter dødt ved og danner hvidmuld i døde eller sårede træer. Den kendes på sine hestehovformede frugtlegemer.

Æbleviklerlarve

Æblevikler

Æblevikleren er et lille, gråbrunt møl. Larven er hvidlig med et brunt hoved, og det er den, der skader æbler og andre frugter ved at gnave i dem.

Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme > Søgeresultat

Søg:

St�t Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider